maandag 21 maart 2011

Groesbeekse wijn steelt de show in Berlijn

Groesbeekse wijnen hebben de show gestolen bij de recente toekenning van de gouden en zilveren kwaliteitsmerken bij de Berliner Weintrophy. De Groesbeekse en Berg en Dalse heuvels waren goed voor drie keer goud en een keer zilver.
De Groesbeekse wijnboeren John Grutters van De Plack en Freek Verhoeven (De Colonjes), net als Jacco Jaspers uit Berg en Dal (De Holdeurn), vielen in de prijzen. Hoe groot het succes is, blijkt uit het aantal inzendingen uit Nederland: 35. Daarvan kregen er slechts 5 het gouden kwaliteitsmerk toegekend in Berlijn. Behalve de drie uit Groesbeek waren dat een wijn uit Montferland en één uit Zuid-Limburg. "Ongelooflijk", zegt John Grutters. "Zeker als je bedenkt dat we pas zo kort bezig zijn."

Opmerkelijk was dat voor het eerst de rode wijnen van de lössheuvels in deze regio aan blijken te slaan bij de kenners van de Berliner Weintrophy. Er was goud voor de Pinotin 2009 van de Holdeurn en de Médén 2008 van De Plack. Ook de witte Riesel van de Colonjes kreeg het gouden kwaliteitsmerk.

[bron: De Gelderlander]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten