maandag 25 oktober 2010

Drie nieuwe Sherry Educators in Nederland:
Ingrid Larmoyeur, Anda Schippers en Robèrt Verweij -


Nederland heeft er drie nieuwe Certified Sherry Educators® bij. Het zijn Ingrid Larmoyeur (wijnschrijver/wijnblogger bij Vinissima en wijndocent bij het Wijninstituut), Robèrt Verweij (tv-kok en vinoloog) en Anda Schippers (eindredacteur van Perswijn en columniste bij ByTheGrape).

Alledrie hebben afgelopen vrijdag het theoretische en proefexamen van de opleiding tot Sherry Educator gehaald. Hieraan ging een intensieve driedaagse opleiding vooraf. De 23 internationale deelnemers van de opleiding kwamen dit jaar uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland, Hongarije, Frankrijk, Spanje, China, Japan, Canada en de V.S. De sherryminnende deelnemers maakten kennis met alle aspecten van sherry. Er waren uitgebreide presentaties over de geschiedenis van sherry, sherry maken, de verschillende stijlen, droge sherry, oude sherry, het solerasysteem, sherry en tapas/spijs etc. Daarnaast werd een aantal bodegas bezocht (o.a. Viña La Canariera / Tio Pepe, Barbadillo, Grupo Estevez, Bodegas Tradicion) in Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barramedo en El Puerto de Santa Maria.

De opleiding wordt elk jaar georganiseerd door het “Consejo Regulador de las D.O. JEREZ-XERES-SHERRY, Manzanilla de Sanlucar y Vinagre de Jerez”, zoals Raad van Toezicht voor sherry officieel heet. Aan het einde van de opleiding worden de deelnemers getest op hun kennis met een aantal multiple choice en open vragen en moeten zij zes wijnen herkennen.

Ambassadeurs de Vinos de Jerez
Sherry Educators zijn gecertificeerde vakmensen die op basis van hun kennis, ervaring en passie officiële sherrypresentaties mogen geven. Dat kan tijdens workshops voor restaurants, slijters, hotelscholen of andere educatieve gelegenheden. Afgelopen jaren werden onder andere Karel de Graaf, Irma Vos, Karel Klosse en Noële Ruitenberg benoemd tot Sherry Educators.
In een slotbijeenkomst werden afgelopen vrijdag de certificaten uitgereikt aan de kersverse Sherry Educators. Zij kunnen nu in hun functies als wijnhandelaren, wijnschrijvers en wijndocenten hun kennis over sherry doorgeven en de liefde en passie voor dit prachtige bijzondere product overdragen aan hun klanten, gasten en cursisten.

[Later meer...]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten