woensdag 30 juni 2010

CHAMPAGNE ON THE ROCKS ... ZIJN ZE GEK GEWORDEN...!?

Auw, da's schrikken...! Na al die mooie champagnes die ik hieronder heb besproken, komt Moët & Chandon nu met iets nieuws: champagne on the rocks! Ja, u leest het goed: champagne met ijsblokjes. Zijn ze gek geworden bij Moët & Chandon? Of wordt het een trend?

IJschampagne
Een collega van me komt net enthousiast terug van Saint Tropez. Hij is niet zo dol op champagne, maar meldt me vrolijk dat hij de hele tijd champagne heeft gedronken. Champagne in een groot glas ... vol mèt ijsblokjes.
Moët & Chandon heeft dus deze week de Ice Impérial gelanceerd. En mijn collega heeft die nu al in Saint Tropez gedronken. Champagne die speciaal geblend is om over ijsblokjes te gieten. Hij wordt gebotteld in een spierwitte fles. De wijn is van gelijke delen chardonnay, pinot noir en pinot meunier en heeft tropische tonen van mango en guave, zoete specerijen, drop, rood fruit en pepermunt. Waar was de importeur nou afgelopen maandag tijdens Sterrenwijn? Ik heb geen Ice Impérial gezien!

Noviteit
Slim drankje en zeker een noviteit te noemen voor het segment. We hebben recent de trend naar meer brut nature champagnes (strakdroge champagne zonder toevoeging van suiker, de dosage). Maar dit is van een heel andere orde. Slobbert lekker weg als het heet is aan het strand. En ach, als de wijn op is, wordt ie zo weer bijgevuld door de attente bediening.
De champagne zal vermoedelijk alleen verkocht gaan worden in 's werelds exclusiefste strandresorts, zoals in Saint Tropez, Los Angeles en Cabo San Lucas. Ook slim. Gaat dé zomerhit van 2010 worden onder degenen voor wie Prosecco te goedkoop is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten